dohányzás káros hatásai nem csak a tüdőt, hanem a szív- és érrendszert is súlyosan érintik, ám sok betegséget megelőzhetünk a cigiről való leszokással.

Mindenki tisztában van vele, hogy a dohányzás rendkívül egészségtelen, azonban azt sokan nem tudják, hogy sajnos nem csak a tüdőt károsítja, hanem az egész testre kihat. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent érdemes tudni a dohányzás káros hatásairól a szív-és érrendszerre, vagyis miért éri meg a leszokás!

Vizsgálatok igazolták, hogy a dohányzás 50%-al emeli az érrendszeri problémák, vérrögök kialakulásának esélyét, ugyanis rengeteg méreganyag rakódik le az erekben a cigaretta hatására. A problémát visszerek megjelenése, vagyis az érszűkület jelzi. Sajnos ez a kockázat a cigiről való leszokás után is magasabb marad, azonban jelentősen csökkenthető. Sok dohányosnak kell szembe néznie szívkoszorúér-betegséggel is, valamint nagyobb az esély a szívrohamra és a hirtelen szívleállásra.

Amennyiben úgy döntött, hogy Ön nem kockáztat feleslegesen és inkább a dohányzásról való leszokást választja, keressen minket bizalommal szakszerű segítségért!