A dohányzást sokan egyfajta pótcselekvésként vagy függőségként címkézik, pedig talán tudat alatt húzódik meg az igazi indok.

Mi az élet értelme? Látszólag ennek a kérdésnek semmi köze a dohányzáshoz, de a pszichológiai megközelítése már másról árulkodik. Pszichológiai értelemben úgy változik meg a kérdés, hogy mi mennyire látjuk értelmét az életünknek.

Minden addikció (függőség) vagy szenvedélybetegség általában valami lelki problémával függ össze. Frankl Emil Viktor nevéhez fűződik a logomódszerhez, melynek lényege, hogy ha az ember valamilyen célt talál az életének vagy örömét leli abban, amit tesz, addig az ember jól van, amikor a célok eltűnnek, az ember lelki egyensúlya felborul, és ezt próbálja meg orvosolni.

Végeztek egy kísérletet, melyben azt mérték, hogy a dohányosok, a soha nem is dohányzók és a dohányzásról leszokottak mennyire látják értelmesnek az életüket. A felmérés során kiderült, hogy a dohányosok lényegesen kevésbé látják értelmesnek az életüket, mint nem dohányzó társaik.

dohányzásról való leszokást első lépésként magunkban kell eldöntenünk és akarnunk. Ha Ön is ezeknek az embereknek a táborát erősíti, akkor keressen fel minket, hogy segíthessünk a dohányzásról való leszokásban! Nézzen körül honlapunkon bővebb információkért, és keressen minket bátran!