Habár a hatvanas években még mindenki nyugodt lelkiismerettel gyújtott rá egyik cigarettáról a másikra, ma már senki előtt nem titok, hogy az újabb és újabb doboz dohányáru megvásárlásával nemcsak a nagy dohánycégek zsebét tömjük, de a saját sírunkat is megássuk.

dohányzás kiváltotta egyik legismertebb következmény a rákos megbetegedés. A rákos megbetegedések közel egyharmadát a dohányzás okozza. Ám, ha ez az adat még nem lenne elég elrettentő, akkor jó tudni, hogy a nikotinfüggőséggel több, mint húsz féle megbetegedés kockázatát növeljük. Ezek közül a tüdőrák csak a jéghegy csúcsa, hiszen ott vannak még a szív- és érrendszeri megbetegedések, a tüdőtágulás vagy a hörgőgyulladás.

Az sem üres mondás csupán, hogy a dohányosok korábban halnak, hiszen statisztikák kimutatták, hogy a 35 és a 69 év közötti dohányosok között háromszor akkora a halálozási arány, mint azok között, akik nem mérgezik magukat rendszeresen nikotinnal. Tehát ez azt jelenti, hogy aki nem tud lemondani nikotin függőségéről, az nemcsak pénzét, de egészségét is könnyelműen elherdálja, mivel átlagosan 7-8 évvel rövidíti meg az életét.

Ne hagyja, hogy így legyen és kérje szakmai segítségünket a dohányzásról való leszokáshoz!