Nagyon sokan úgy gondolják, hogy magánügyük, hogy dohányoznak-e vagy sem. Ez így is van, azonban fontos tisztában lenni azzal is, hogy a passzív dohányzás is nagyon káros az egészségre, vagyis, ha valakivel egy légtérben tartózkodva dohányzunk, azzal az ő egészségét is veszélyeztetjük.  Hosszú távon csakis a dohányzásról való leszokás lehet a megoldás.

Mivel a cigaretta folyamatosan füstöl, ezért a füstben lévő méreganyagok a passzív dohányosok szervezetébe is bejutnak. Magában a füstben is számtalan mérgező anyag található meg, ezek sajnos mindenkire káros hatással vannak, de a legjobban a gyerekek szervezetét viselik meg. A passzív dohányzásnak fontos szerepe van a tüdőrák kialakulásában is, de számolni kell szem-irritációval, fejfájással, köhögéssel és megnő az asztma veszélye is. A dohányzásról való leszokás különösen ajánlott, ha a családba gyermek érkezik, mert az ő egészségükre nézve még inkább veszélyes a passzív dohányzás.

Ha úgy döntött, hogy tesz azért, hogy leszokjon a dohányzásról, forduljon hozzánk bizalommal, mi mindenben a segítségére leszünk!