dohányzásról való leszokás mindenképpen jó ,és maximálisan megéri, ehhez nem fér kétség. Azonban sajnos sokan megijednek az interneten és a köztudatban keringő számtalan tévhittől, amik azzal kapcsolatosak, hogy milyen rossz dolgok fognak történni a leszokás során és után. Szerencsére ezek általában teljesen alaptalanok, de nézzük egy kicsit bővebben!

Az egyik legnagyobb félelem az elhízással kapcsolatos. Az tény, hogy a nikotin gyorsítja az anyagcserét, ám igazából nagyon sokan a megszokott mozdulatot hiányát igyekeznek enyhíteni egy kis nassolással, és ez vezet valóban a hízáshoz. A leszokást párosítsuk inkább több sporttal, azzal mindenképpen jót teszünk! Gyakori tévhit, hogy az ember stresszesebb lesz a dohányzásról való leszokás után. Valójában a nikotin gyorsítja a szívverést, így a szervezet számára egyedül a függőségről való leszokás okoz némi stresszt, ami azonban gyorsan enyhülni fog. Sajnos sokan gondolják azt is, hogy hamar visszaszoknak majd, viszont ez csakis határozottság és döntés kérdése.

Amennyiben szeretne segítséget kérni a dohányzásról való leszokáshoz, forduljon hozzánk bizalommal, ránk mindenben számíthat!