dohányzásról való leszokás minden életkorban nagy lépés az egészségesebb élet felé, ezért megéri érte küzdeni és nem feladni az első nehezebb napon.

Mindenki tudja, hogy a cigaretta mennyire káros a szervezetre, azonban azzal kevesebben vannak tisztában, hogy minél fiatalabb valaki, annál nagyobb kárt tud benne okozni a dohányzás. Ők egyrészt könnyebben válnak nikotinfüggővé, de több szempontból is rendkívül káros a fiatalkori dohányzás.

Rövid távon romló sportteljesítményt, az állóképesség csökkenését tapasztalhatják, de ha valaki hajlamos rá, akkor az asztmája is gyorsan előjöhet, akár akkor is, ha évek óta tünetmentes. A dohányzás káros hatásai hosszú távon a fiataloknál ugyanúgy jelentkeznek: megnő a tüdőrák, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a COPD kialakulásának esélye.

dohányzásról való leszokás egyáltalán nem lehetetlen, de a legjobb, ha megelőzzük a függőség kialakulását, vagyis nem gyújtunk rá. Ha Ön a leszokáshoz szeretne profi és hatékony segítséget kérni, keressen minket bizalommal!