A dohány egy Amerikában őshonos növény, melyet kezdetben az őslakosok pszichedelikus szerként használtak, majd az európai emberek megjelenésével kereskedelmi cikké avanzsált és rekreációs drogként értékesítették. Nikotin tartalmának köszönhetően a dohányzás kényszeressé válhat, mint minden drog esetében, a dohány rendszeressége is függőséget okoz.

Ugyan a kezdetekben még önmagában megrágott, vagy pipákba töltött finomítatlan dohány sokkal károsabb volt a szervezetre, mint korszerű verziója, a cigaretta, mely az amerikai polgárháború idején jött létre, mégis számtalan betegség kiváltó oka lehet. A dohányzásról való leszokást nehezíti, hogy sokan kényszermegoldásként tekintenek rá, és stressz levezetésére alkalmazzák.

Jó hír a dohányzásról leszokni vágyóknak, hogy napjainkra számtalan megoldás létezik. A módszer során nem csak a testi és lelki kényszereket gyógyítják, de megkeresik a legmélyebben szunnyadó problémákat is, melyek kiválthatják a kényszerérzetet. A különböző nikotin tapaszok és rágók, valamint a méltán népszerű e-cigaretta megoldást jelenthet, ám a legtöbb embernek ezeknél hatékonyabb módszerre van szüksége a dohányzásról való leszokáshoz.

Ne hagyja, hogy a nikotin átvegye Ön felett az uralmat! Kérjen segítséget a leszokáshoz!