Számos kutatással bebizonyították, hogy a dohányzás a tüdőrák kialakulásának legfőbb oka. Magyarország világelső a férfiak tüdőrák okozta halálozásában. Azonban jó, ha tudjuk, hogy sosem késő leszokni a dohányzásról!

A dohányzásnak nem csak a daganat kialakulásában van szerepe, hanem a tüdőrákos diagnózist követő életminőséget és a túlélési esélyeket is jelentősen befolyásolja. Bizonyítottan tovább élnek azok az emberek ugyanolyan kezelés mellett is, akik a diagnózis után leszoktak a dohányzásról. Ezen kívül náluk jelentősen kisebb az esély az esetleges műtét utáni szövődmények kialakulására, illetve javulás tapasztalható a hörghurutban, valamint a szív- és érrendszeri betegségekben is.

Fontos tudni, hogy dohányzásról való leszokás után tíz évvel a tüdőrák kialakulásának kockázata annyira lecsökken, hogy alig lesz magasabb a nem dohányzóknál is meglévő kockázati szintnél!

A tüdőrák egy borzalmas betegség és ma még sajnos a kevésbé kezelhető daganatok közé tartozik. Ha szeretné megelőzni, mi segítünk Önnek is leszokni a dohányzásról!