dohányzás ma már egészen fiatal gyerekek körében is elterjedt szokás. Minél fiatalabb korban próbálják ki az első cigarettát, annál nagyobb az esélye a függőség kialakulásának. Eleinte nem feltétlenül pozitív élmény rágyújtani, ám a társaság, a nikotin szorongás csökkentő hatása és a megfelelni akarás hatására a gyerekek könnyen függővé, dohányosokká válhatnak, mely egészen felnőtt korukon át is kíséri őket.

Függőségről akkor beszélhetünk, ha az egyén ébredés után máris a cigarettára gondol, ha napközben sokszor az jár a fejében, hogy mikor gyújthat rá, vagy ha például étkezés előtt/után is meghatározó szerepe van annak a szál ciginek.

cigaretta a mindennapok szerves részévé válik és ha nem sikerül hozzájutnia a dohányosnak, akkor ingerült lesz tőle. Ezek hatására a leszokás sem egyszerű, hiszen annyira benne van a hétköznapokban, hogy már maga a mozdulat, hogy meggyújtson egy cigarettát, hiányozni kezd. Innentől beszélhetünk arról, hogy a dohányzás pótcselekvés és függőség is egyben.

Ha Ön is próbálta letenni a cigit, de nem járt sikerrel, mi segíthetünk a nehézségek átlendülésén! Szakembereink Ön mögött állnak és ötleteikkel, tanácsaikkal segítik Önt a dohányzásról való leszokásban. Forduljon hozzánk, ha Ön is le akarja tenni a cigarettát!