A fentebb felsorolt, az emberi szervezetben fokozatosan jelentkező pozitív változásokon túl is számos előnye van a cigaretta letételének.

Rengeteg dohányos ember panaszkodik arra, hogy a lakásban a függöny, és a falak is besárgulnak a füsttől, a bútorok, ruhájuk, hajuk és kezük szintén átveszi a cigaretta szagát, a fogaik pedig elszíneződnek. A leszokással ezektől a kellemetlenségektől is megszabadulhat.

A dohánytermékek árának állandó növekedése komoly anyagi terhet jelent. Érdemes lehet utánaszámolni, átlagosan mennyi pénzt költ el egy hónapban cigarettára, gondolja végig, mire tudná fordítani az így megspórolt összeget. Igen erős ösztönző lehet, ha a leszokás megkezdésétől minden nap félre teszi a cigire szánt pénzt, így még látványosabb lehet a pénzbeli haszon.

Ha elhatározta, hogy felhagy káros szenvedélyével, érdemes lehet egyidejűleg életmódbeli változtatásokat is bevezetni. Sok emberrel előfordul, hogy a cigaretta letétele növekvő éhségérzettel, nassolással, plusz kilók megjelenésével jár együtt. Érdemes ilyenkor jobban odafigyelni a testmozgásra, étkezésre, amely további kedvező hatásokat gyakorolhat szervezetünkre. A dohányzásról való leszokással amúgy is javuló vérnyomás, vérkeringés, javul a közérzet, megszűnik a köhögési inger, amelynek révén kellemesebb időtöltés lehet a sportolás is.