nikotinról számos rémhír terjed világszerte. Sajnos azonban ezek nem alaptalanok, sőt, a nikotin valóban egy halálos méreg, amelyet Ön dohányosként önként enged a szervezetébe és a környezetébe.

nikotin útja a szervezetben a tüdőben kezdődik, innen a véráramba kerül, végül az agyba jut. Bénító hatással van az ideg-izom kapcsolatokra, ezáltal egy mérgezés során nem engedi levegőhöz jutni a tüdőt. A központi idegrendszer stimulálása azonban sokkal jelentősebb, hiszen pont emiatt hódolnak oly sokan ennek a káros szenvedélynek. Eleinte ébernek érzi magát, később nyugtatónak találja a dohányos a cigaretta hatását.

nikotin bevitele 20 mg-tól halálos lehet. Egy átlagos cigarettából körülbelül fél mg szívódik fel a szervezetben. Ebből kifolyólag két és fél doboz cigaretta halálos adagnak számítana, ha az egyszerre kerülne a szervezetbe. A nikotinmérgezés hányással, fejfájással, izomgyengeséggel, szédüléssel járhat. Súlyos esetben az alany eszméletét veszti. A nikotin bénító hatása miatt a légzés megszűnik és beáll a halál.

A nikotinmérgezésnek nincs ellenszere!

Ha Ön nem szeretné tovább mérgezni magát, jöjjön el hozzánk és segítünk a dohányzásról való leszokásban!