Gyakran előfordul a dohányosokkal, hogy fogadalmat tesznek, többet nem gyújtanak rá. Vége az egészségtelen életmódnak, a felesleges pénzkidobásnak. Elég volt, leszokom a cigiről, hangzik a mondat. Páran komolyan is gondolják, de a legtöbben csak néhány napig, vagy hétig tartják magukat az elhatározásukhoz. Végül, a fogadkozások ellenére mégis újra rágyújtanak. Kérdés, hogy miért?

nikotinfüggőség megszüntetése nem olyan egyszerű, pedig az utolsó elszívott cigaretta után már három nap múlva teljesen kiürül a szervezetből. Tehát a kémiai hatás nagyon hamar elmúlik, marad a pszichés befolyás, melyet már sokkal nehezebb leküzdeni. Amíg egy kicsit is megingatható az ember az elhatározásában, addig bármikor újra elcsábulhat bizonyos helyzetekben, társaságban, elfoglaltságok közben.

Az akaraterő sem feltétlenül segít a dohányzásról való leszokásban, hiszen ha lemondunk valami megszokott dologról, sokszor felveszünk egy másik rossz szokást, a probléma tehát nem szűnik meg, csak módosul. A hatékonyság kulcsa, hogy a pszichés függőséget kell megszüntetni, mégpedig egy jól megtervezett módszerrel.

Ha a fizikai elvonási tünetek nagyon erősek, az azt jelzi, hogy nem a megfelelő gyógymódot választottuk. Nagyon fontos, hogy bármilyen helyzet, vagy inger ér egy leszokóban lévő dohányost, tilos csak egy szálat is újra elszívni. Az a szál lesz az oka annak, hogy újra a dohányosok táborát erősíthetjük. Akinek egyszer sikerül tartósabb ideig mellőzni a cigarettát, és leküzdeni a hiányérzetet, és mögöttes lelki indíttatást, valószínűbb, hogy eredményes lesz a próbálkozása.

Ebben a törekvésben segítségére lehetünk! Nem gond, ha egyedül nem megy, ezért vagyunk mi! Keresse hatékony antidohány módszerünket!