Szeretne leszokni a dohányzásról kínzó tünetek nélkül?
Telefonszám: +36303818422

Jó tudni

Mit engedünk a testünkbe?

A dohány nikotintartalmának 30-60 %-a kerül a füstbe és a dohányzás módjától(lassan, gyorsan, tüdőre szívva) függően annak 20-90%-a a szervezetbe jut. Kis része a vizelettel kiválasztódik, jelentősebb része a szervezetben lebomlik (a lebontásban elsősorban a tüdő, máj és vese vesz részt ).

Erős dohányos szervezetébe óránként 0,01gramm-0,02 gramm nikotin kerül, a halálos adag pedig 0,06 gramm. A dohányos szervezet bizonyos ellenállásra tesz szert, miután 10 gramm dohány, mintegy 2-3 cigaretta halálos adagját tartalmazza (tápcsatornából való felszívódás útján).A káros hatásoknak három fő forrása van: a hőhatás, a mechanikus hatás (pipázásnál) és a kátrányszármazékok hatása (ez utóbbi a cigaretta papír égéséből ered).

Fontos tudnivalók a módszerről!

Egyéb szolgáltatásaink!

Ne feledjük!

Miért is érdemes leszokni a dohányzásról, cigarettáról:

E pusztító szenvedély Magyarországon évente 35.000 ember életét követeli. Az áldozatok fele az 50-es éveiben, másik fele 60 éves kor felett hal meg a dohányzás következtében.Antidohány
Elgondolkodtató adatok.
Amint végleg letettük a cigarettát a következő dolgok történnek az ember szervezetébe:

 • 5 perc múlva:a szív oxigénnel való ellátottsága nő
 • 20 perc múlva:a pulzusszám és a vérnyomás csökken, a végtagok hőmérséklete emelkedik.
 • 24 óra múlva:a szívinfarktus veszélye csökken, a szervezet fizikai terhelhetősége nő.
 • 48 óra múlva:az íz és a szagérzékelés jelentősen javul,a lehelet dohányfüstszaga megszűnik.
 • 3 hónap múlva:az agyvérzés veszélye csökken, A köhögés csökken.
 • 9 hónap múlva: egykori dohányzása már nem veszélyezteti születendő gyermekét.
 • 1 év múlva:a szívinfarktus és a gyomorfekély veszélye a dohányosokéhoz képest a felére csökken.
 • 5 év múlva: a műtéttel nem gyógyítható tüdőrák valószínűsége a felére csökken.
 • 10 év múlva:a műtéttel nem gyógyítható tüdőrák és más daganatok valószínűsége ugyanaz, mint a nemdohányzók esetén.
 • 15 év múlva:a szívinfarktus kockázata megegyezik a nemdohányzókéval.

 

A dohányzásról való leszokással családja egészségét is védi!

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy magánügyük, hogy dohányoznak-e vagy sem. Ez így is van, azonban fontos tisztában lenni azzal is, hogy a passzív dohányzás is nagyon káros az egészségre, vagyis, ha valakivel egy légtérben tartózkodva dohányzunk, azzal az ő egészségét is veszélyeztetjük.  Hosszú távon csakis a dohányzásról való leszokás lehet a megoldás.

Mivel a cigaretta folyamatosan füstöl, ezért a füstben lévő méreganyagok a passzív dohányosok szervezetébe is bejutnak. Magában a füstben is számtalan mérgező anyag található meg, ezek sajnos mindenkire káros hatással vannak, de a legjobban a gyerekek szervezetét viselik meg. A passzív dohányzásnak fontos szerepe van a tüdőrák kialakulásában is, de számolni kell szem-irritációval, fejfájással, köhögéssel és megnő az asztma veszélye is. A dohányzásról való leszokás különösen ajánlott, ha a családba gyermek érkezik, mert az ő egészségükre nézve még inkább veszélyes a passzív dohányzás.

Ha úgy döntött, hogy tesz azért, hogy leszokjon a dohányzásról, forduljon hozzánk bizalommal, mi mindenben a segítségére leszünk!

dohanyzasrol-valo-leszokas-antidohany

 

 

 

 

 

 

Dohányzásról való leszokás – mit nyerhet vele?

Mindenki tudja, hogy a dohányzás egészségtelen, illetve, hogy a tüdőrák egyik fő kockázati tényezője. Azonban sokan nincsenek vele tisztában, hogy sajnos nem „csak” a tüdőt károsítja, ezért mindenképp érdemes törekedni a dohányzásról való leszokásra.

A cigaretta mindkét nem egészségére rossz hatással van, ám vannak kifejezetten a férfiakat érintő rizikófaktorok. Ilyen az, hogy csökken a spermiumok száma és mozgási képessége, ezért sajnos negatív irányba befolyásolja a termékenységet. A dohányzásról való leszokás azért is fontos, mert az így a szervezetbe jutó méreganyagok impotenciát is okozhatnak. A dohányzás jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, a szívroham, a stroke és az agyvérzés kockázatát, valamint emeli a koleszterinszintet is.

Nem szeretné a fentieket kockáztatni? Szokjon le a dohányzásról, mi mindenben segítünk Önnek! Ha szeretne többet tudni az általunk alkalmazott módszerről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

 

 

 

 

A dohányzásról való leszokás nőként is létfontosságú: a dohányzás nőket érintő negatív hatásairól

Dohányozni nem kifizetődő szokás, hiszen rövid távon és hosszú távon is romboló hatással van a szervezetre. A dohányzásról való leszokás pozitívumai már percekkel az utolsó szál után megmutatkoznak. Nőként több szempontból is megéri komolyan elgondolkodni a dohányzásról való leszokásról. Gondoljunk csak bele abba, mennyivel gyorsítja meg a ráncosodást minden egyes slukk! Ez csak a jéghegy csúcsa, mert a nőkre bizonyos szempontból veszélyesebb a dohányzás, illetve más jellegű kockázatot jelent, mint a férfiaknál.

Azontúl, hogy szív és ér eredetű betegségeket okoz, csökkenti a teherbe esés esélyét, veszélyezteti a magzat egészségét. Növeli a koszorúér, a csontritkulás kialakulásának kockázatát, sőt képes korábban előidézni a menopauzát és a menstruációt is fájdalmasabbá teheti. A nőknél nagyobb a kockázata az ízületi gyulladás, illetve különböző mentális betegségek kialakulásának.

dohányzásról való leszokást minél előbb kezdje meg és éljen teljes életet! Szokjon le a dohányzásról biorezonanciával!

Woman Hand Showing Broken Cigarette. Unhealthy Lifestyle

 

 

 

 

 

 

Stresszhelyzetben se dohányozzon többet!

A különböző stresszes helyzetek nagyon sok embernek mérgezik meg a mindennapjaikat. Közülük többen is a dohányzással próbálják magukat lenyugtatni, azonban ez rendkívül egészségkárosító, és olyan függőséget okozhat, amitől csak óriási nehézségek árán lehet megszabadulni. Amennyiben Ön is a stressz miatt cigarettázik, azonban szeretne most már odafigyelni az egészségére, és hatékony módszerrel szokna le a dohányzásról, forduljon hozzánk bizalommal!

dohányzásról való leszokáshoz biorezonanciás kezelést biztosítunk, ami már nagyon sok embernek segített letenni az egészségkárosító cigarettát. A módszer semmilyen kellemetlen tünetet nem eredményez, egyedül a szervezet elektromágneses rezgéseit vizsgálja és építi újjá. A kezelést mindenképp érdemes elkezdeni, hiszen az egészsége mellett a pénztárcája is megsínyli a dohányzást. A cigaretta ára manapság folyamatosan növekszik, így, ha fontos Önnek, hogy spóroljon is, keressen fel bennünket és szokjon le a dohányzásról!

Válasszon bennünket a dohányzásról való leszokáshoz: ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne jelentkezni a kezelésre, vagy kérdései lennének, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

dohányzásról való leszokás

 

 

 

 

 

 

Dohányzásról való leszokás további előnyei

A fentebb felsorolt, az emberi szervezetben fokozatosan jelentkező pozitív változásokon túl is számos előnye van a cigaretta letételének.

Rengeteg dohányos ember panaszkodik arra, hogy a lakásban a függöny, és a falak is besárgulnak a füsttől, a bútorok, ruhájuk, hajuk és kezük szintén átveszi a cigaretta szagát, a fogaik pedig elszíneződnek. A leszokással ezektől a kellemetlenségektől is megszabadulhat.

A dohánytermékek árának állandó növekedése komoly anyagi terhet jelent. Érdemes lehet utánaszámolni, átlagosan mennyi pénzt költ el egy hónapban cigarettára, gondolja végig, mire tudná fordítani az így megspórolt összeget. Igen erős ösztönző lehet, ha a leszokás megkezdésétől minden nap félre teszi a cigire szánt pénzt, így még látványosabb lehet a pénzbeli haszon.

Ha elhatározta, hogy felhagy káros szenvedélyével, érdemes lehet egyidejűleg életmódbeli változtatásokat is bevezetni. Sok emberrel előfordul, hogy a cigaretta letétele növekvő éhségérzettel, nassolással, plusz kilók megjelenésével jár együtt. Érdemes ilyenkor jobban odafigyelni a testmozgásra, étkezésre, amely további kedvező hatásokat gyakorolhat szervezetünkre. A dohányzásról való leszokással amúgy is javuló vérnyomás, vérkeringés, javul a közérzet, megszűnik a köhögési inger, amelynek révén kellemesebb időtöltés lehet a sportolás is.

 

 

 

 

 

 

 

A dohányfüst lerakódó mérgei

Tudta, hogy a dohányfüstből visszamaradó toxikus anyagok súlyos károkat okozhatnak az emberi sejtekben?

A Kaliforniai Egyetem új kutatása fényt derített arra a tényre, hogy ezek a mérgező anyagok szinte bármin megtapadnak. Legyen az ruha, a fal, por, mindenhol megtalálhatóak, ahol dohányoztak. Az egyetem kutatói szerint eleinte a DNS károsodáshoz vezet, később azonban egyéb mellékhatásai is lehetnek.

A legveszélyeztetettebb korosztálynak a gyermekek tekinthetők, hiszen ők gyakran kerülnek érintkezésbe a padlóval, fallal a játék során. Ezért a szőnyegen, textileken megtapadó, dohányfüstből visszamaradt mérgező vegyületek könnyebben kerülnek be szervezetükbe is.

A kaliforniai Laurence Berkeley Nemzeti Laboratóriumának kutatási eredményei azt is kimutatták, hogy az ilyen szennyeződésektől nagyon nehéz megszabadulni. Akár több hónapig is jelen lehetnek ezek a toxinok az utolsó elszívott cigaretta után. A leghatékonyabb módszer ezek megszüntetésére a ruhák, ágyneműk és egyéb textilek kicserélése, valamint a lakás újrafestése.

Érdemes leszokni a cigarettáról!

Ha segítségre van szüksége, keressen minket!

 

 

 

 

 

 

Leszokás a dohányzásról? Nem lehetetlen!

A dohányzás sok szempontból káros és kellemetlen szokás. Valószínűleg senkinek nem mondunk újat azzal, ha azt állítjuk, hogy károsítja az egészségünket. A tüdőrák kialakulásának esélyét jelentősen megnöveli és fogaink minőségét is láthatóan rontja. Ez azonban csak két elrettentő tény a sok közül. Fontos tudomásul vennünk azt is, hogy a passzív dohányzás szintén rendkívüli egészségügyi károkat okozhat.

Ne feledkezzünk meg a dohányzással járó kellemetlen szagokról sem. Ezek egy idő után beleivódnak ruháinkba, a bútorokba és a falakba is. Talán mi magunk már annyira hozzászoktunk, hogy egyáltalán nem is érezzük, de egy nemdohányzó társunk garantáltan azonnal észreveszi a szagokat.

Szintén a dohányzásról való leszokás mellett szólnak a folyamatosan növekvő cigaretta árak is. Egy láncdohányos évente több százezer Forintot költ cigire. Ebből az összegből kijön egy család egyhetes tengerparti nyaralása is.

Mindezek fényében joggal merül fel Önben a kérdés:

Miért költenék arra hatalmas összegeket, hogy növeljem a tüdőrák kialakulásának esélyeit?

A dohányzásról való leszokás tagadhatatlanul nehéz feladat, viszont léteznek módszerek, amik megkönnyítik! Az első lépés minden esetben az elhatározás. Ha ez megvan, az már fél siker!

Tudjon meg többet arról az eljárásról, mellyel garantáltan segítünk Önnek leszokni a dohányzásról!

 

 

 

 

 

 

 

Segítünk a leszokásban!

Elege van a füstből és a köhögésből? Úgy érzi káros szenvedélye már egészségét is komolyan veszélyezteti? Megrémíti a gondolat, hogy valami rabja, amiről nem bír lemondani?

Az Anitdohány Bt. segít Önnek! Szakmailag élenjáró kollégáink a tudásuk legjavát adva igyekeznek megszabadítani Önt e rossz szokástól. A dohányzásról való leszokás az antinikotinos eljárás alkalmazásával, egy műszer segítségével következik be, melynek során nikotinfüggősége megszűnik.

A dohányzásról való leszokás egy nagyon komplex folyamat. A nikotinfüggőség megszűnése ugyanis nem jelenti a vágy felszívódását, így komoly pszichológiai felkészülésre van szükség. Az Antidohány Bt. ennek érdekében igyekszik minél több tanáccsal ellátni pácienseit.

Bármikor adódhat összejövetel, vagy egyszerűen csak olyan helyzet, mely komoly kísértést tartogat magában. Ne essen kétségbe, hiszen az Antidohány Bt. erre is felkészíti Önt, hogy minél gördülékenyebbé tegye a dohányzásról való leszokását!

Keressen fel bennünket a megadott elérhetőségeken és kérje kollégáink tanácsát! Készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

 

 

 

Élet és halál – avagy a nikotin útja

A nikotinról számos rémhír terjed világszerte. Sajnos azonban ezek nem alaptalanok, sőt, a nikotin valóban egy halálos méreg, amelyet Ön dohányosként önként enged a szervezetébe és a környezetébe.

A nikotin útja a szervezetben a tüdőben kezdődik, innen a véráramba kerül, végül az agyba jut. Bénító hatással van az ideg-izom kapcsolatokra, ezáltal egy mérgezés során nem engedi levegőhöz jutni a tüdőt. A központi idegrendszer stimulálása azonban sokkal jelentősebb, hiszen pont emiatt hódolnak oly sokan ennek a káros szenvedélynek. Eleinte ébernek érzi magát, később nyugtatónak találja a dohányos a cigaretta hatását.

A nikotin bevitele 20 mg-tól halálos lehet. Egy átlagos cigarettából körülbelül fél mg szívódik fel a szervezetben. Ebből kifolyólag két és fél doboz cigaretta halálos adagnak számítana, ha az egyszerre kerülne a szervezetbe. A nikotinmérgezés hányással, fejfájással, izomgyengeséggel, szédüléssel járhat. Súlyos esetben az alany eszméletét veszti. A nikotin bénító hatása miatt a légzés megszűnik és beáll a halál.

A nikotinmérgezésnek nincs ellenszere!

Ha Ön nem szeretné tovább mérgezni magát, jöjjön el hozzánk és segítünk a dohányzásról való leszokásban!

 

 

 

 

A passzív dohányzás hatása a gyerekekre

Sajnos nem ritka, hogy a gyerekek növekedése során a szülők dohányoznak, és ezzel minden nap passzív dohányzásnak és káros hatásnak teszik ki gyermekeiket. Napjainkban számos kutatás tárgya világszerte, hogy milyen mértékű negatív hatásokat fejt ki kicsi kortól a dohányfüst belégzése és a későbbi évekre hogyan hat ki.

A gyermeknevelés számos más felelősség mellett, magába foglalja azt is, hogy az emberek igyekeznek megóvni gyermekeik testi és szellemi épségét minden olyan külső behatástól, amely a későbbi idők folyamán mutatkozhat meg. A dohányfüst másodlagos módon való belégzése egy olyan tényező, amit a szülők a saját függőségük miatt nem tudnak mellőzni és ezzel veszélyeztetik gyermekeiket is. A passzív dohányzás bizonyítottan különböző légúti betegségek, allergia okozója lehet, továbbá fejlődési rendellenességeket, mentális zavarokat és tanulási nehézségeket eredményezhet.

Ha Önnek is fontos gyermeke egészsége és szeretné megóvni időben, válassza a leszokást és forduljon hozzánk segítségért! Mi mindenben a segítségére leszünk, hogy kínzó tünetek nélkül hagyhassa el rossz szokását.

További információkért forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

 

 

 

 

Dohányzás – függőség és pótcselekvés

A dohányzás ma már egészen fiatal gyerekek körében is elterjedt szokás. Minél fiatalabb korban próbálják ki az első cigarettát, annál nagyobb az esélye a függőség kialakulásának. Eleinte nem feltétlenül pozitív élmény rágyújtani, ám a társaság, a nikotin szorongás csökkentő hatása és a megfelelni akarás hatására a gyerekek könnyen függővé, dohányosokká válhatnak, mely egészen felnőtt korukon át is kíséri őket.

Függőségről akkor beszélhetünk, ha az egyén ébredés után máris a cigarettára gondol, ha napközben sokszor az jár a fejében, hogy mikor gyújthat rá, vagy ha például étkezés előtt/után is meghatározó szerepe van annak a szál ciginek.

A cigaretta a mindennapok szerves részévé válik és ha nem sikerül hozzájutnia a dohányosnak, akkor ingerült lesz tőle. Ezek hatására a leszokás sem egyszerű, hiszen annyira benne van a hétköznapokban, hogy már maga a mozdulat, hogy meggyújtson egy cigarettát, hiányozni kezd. Innentől beszélhetünk arról, hogy a dohányzás pótcselekvés és függőség is egyben.

Ha Ön is próbálta letenni a cigit, de nem járt sikerrel, mi segíthetünk a nehézségek átlendülésén! Szakembereink Ön mögött állnak és ötleteikkel, tanácsaikkal segítik Önt a dohányzásról való leszokásban. Forduljon hozzánk, ha Ön is le akarja tenni a cigarettát!

 

 

 

 

A leszokás folyamata

A dohányzás az egyik leggyakoribb legális káros szenvedélyek közé tartozik. Rágyújtani egy cigarettára mindennapos és gyakori dolognak számít. Sajnos azok is gyakorolják alkalmanként, akik egyébként a hétköznapokban nem vásárolnak dohány terméket.

Napjainkban az egészségtudatos szemlélet terjedésével egyre többen döntenek úgy, hogy egy életre megszabadulnak a halmozódó koporsószögektől. A leszokás folyamata az elhatározásnál kezdődik, de mi következik utána? Talán segít a leszokni vágyóknak, ha látják és megértik, mi is vár rájuk ezen az egyáltalán nem könnyű úton.

Mint az összes többi függőség esetében, úgy a dohányzásnál is a hirtelen megvonás elvonási tünetekkel jár. Megvonást említünk, mert a siker akkor a legbiztosabb, ha nem a fokozatossággal kezdjük, hanem egyik napról a másikra tesszük le a cigarettát.

Mit tapasztalunk? Az első két hétben sóvárgás és hiányérzet kínozza a  leszokóban lévőt, alvási problémákkal, napközben pedig koncentrációs zavarral küzd. Az első egy hónapban ezeket a tüneteket kiegészítheti a lehangoltság, vagy éppen ingerlékenység, türelmetlenség, emésztési zavarok. Az első tíz hétben ezt követi a kialakuló éhségérzet, ilyenkor bizony számolni kell a nem kívánt súlygyarapodással is.

Elrettentőnek tűnik, de a végeredmény magáért beszél: egy egészségesebb, aktívabb élet! Dobja el Ön is káros szenvedélyét és csatlakozzon az exdohányosok népes táborához!

 

 

 

 

A dohányzás hatása a vérkeringésre

A dohányzásnak köztudottan rengeteg negatív hatása van az emberi szervezetre. Minden nap szembesülünk a médiából és a cigarettás dobozokról érkező információkkal, így fokozottan tisztában vagyunk azzal, hogy a dohányzás rendkívül káros szenvedély. Mégis sokan képtelenek megszabadulni vagy nem is akarnak lemondani a dohányzásról.

Íme, néhány újabb információ, ami talán meggyőzi a bizonytalan nikotinfüggőket.

A nikotin hatása a vérkeringésre sokkal veszélyesebb, mint azt gondolnánk. A nikotin ugyanis összehúzza az ereket, aminek következtében a végtagok hideggé válnak, a vérkeringés elégtelenné lesz. Ez a jelenség olyannyira súlyossá válhat, hogy a kézfej és az ujjak zsibbadni kezdenek, elszíneződnek, végül előfordulhat az is, hogy az ujjakat vagy akár a kézfejet amputálni kell.

Kevéssé ismert tény, hogy a dohányzók vérkeringése rosszabb, tehát a szervek és a bőr vérellátása is elégtelen, ennek következtében pedig a sebek gyógyulása is lassabban történik.

Érdemes tehát egészségünk érdekében megfontolni a dohányzásról való leszokást!

 

 

 

 

Néhány szóban a pótcselekvésről

A dohányzásról való leszokás elsősorban elhatározás kérdése. Vannak olyan erős dohányosok, akik önszántukból rakják le a cigarettát, sikerül nekik, akár egyik napról a másikra. Ehhez azonban erős akarat és biztos elhatározás szükséges.

Miért van szüksége némelyikünknek pótcselekvésre?

A leszokás sok esetben kellemetlen következményekkel járhat. Az intenzíven dohányzók hozzászoknak egy rutinos mozdulatsorhoz, kialakul náluk egyfajta rituálé, egy orális inger, melyet a dohányzásról való leszokás után nem tudnak mivel felváltani, így hiányérzet alakul ki bennük. Ezt általában valamilyen pótcselekvéssel helyettesítik.

Azonban, ha mégis csak nehezünkre esik elszokni ezektől a berögzült mozdulatoktól, érdemes magunknál tartani például egy tollat vagy apró labdát, amit forgathatunk a kezükben, illetve ajánlott sok folyadékot, vizet és gyümölcslevet inni. Van, akinek a rágó, a mentolos cukorka, vagy a napraforgómag rágcsálás segít. A dohányzásról való leszokást követően érdemes átszervezni a napirendünket annak érdekében, hogy minél kevesebb lehetőséget adjunk magunknak arra, hogy a dohányzásra gondoljunk, például érdemes szabadidőben sportolni.

Adjon esélyt az egészségének! Forduljon dohányzásról való leszokással kapcsolatos tanácsért kiváló szakembereihez!

 

 

 

 

A dohányzás okozta további betegségek

Habár a hatvanas években még mindenki nyugodt lelkiismerettel gyújtott rá egyik cigarettáról a másikra, ma már senki előtt nem titok, hogy az újabb és újabb doboz dohányáru megvásárlásával nemcsak a nagy dohánycégek zsebét tömjük, de a saját sírunkat is megássuk.

A dohányzás kiváltotta egyik legismertebb következmény a rákos megbetegedés. A rákos megbetegedések közel egyharmadát a dohányzás okozza. Ám, ha ez az adat még nem lenne elég elrettentő, akkor jó tudni, hogy a nikotinfüggőséggel több, mint húsz féle megbetegedés kockázatát növeljük. Ezek közül a tüdőrák csak a jéghegy csúcsa, hiszen ott vannak még a szív- és érrendszeri megbetegedések, a tüdőtágulás vagy a hörgőgyulladás.

Az sem üres mondás csupán, hogy a dohányosok korábban halnak, hiszen statisztikák kimutatták, hogy a 35 és a 69 év közötti dohányosok között háromszor akkora a halálozási arány, mint azok között, akik nem mérgezik magukat rendszeresen nikotinnal. Tehát ez azt jelenti, hogy aki nem tud lemondani nikotin függőségéről, az nemcsak pénzét, de egészségét is könnyelműen elherdálja, mivel átlagosan 7-8 évvel rövidíti meg az életét.

Ne hagyja, hogy így legyen és kérje szakmai segítségünket a dohányzásról való leszokáshoz!

 

 

 

 

A dohányzásról való leszokás pozitív hatásai

A különböző típusú szokások és függések között igen vékony határ húzódik, melyek közül a dohányzás óriási tömegeket érintő függőség, amely esetében napjainkban a leszokás és lehetőségei kiemelten fontos témakör.

A függőségekkel való szakítás minden esetben hosszadalmas folyamatot foglal magába, azonban a dohányzásról való leszokás számos pozitív hatást von maga után mind élettani, mind pedig a környezetünkhöz való viszonyunk tekintetében.

 • Csökken a szövődmények és a komoly betegségek kialakulásának esélye, pl.: rák típusok, allergia, stb.
 • Energikusabbá és ellenállóbbá válik a szervezet.
 • Az alapvető életfunkciók javulnak, pl.: légzés, immunrendszer, termékenység, stb.
 • A szaglás és ízlelés képessége javul.
 • A fogak fehérsége megóvható, a lehelet minősége javulhat, valamint a ruhák, haj, stb. nem szívják magukba a kellemetlen szagot.
 • Sikerélményt jelent.
 • Anyagi megtakarítást eredményez.

Változtasson Ön is életminőségén és döntsön a dohányzásról való leszokás mellett! Tekintse meg weboldalunk bővebb információit hatékony segítségért, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy új és pozitívabb életet kezdhessen!

 

 

 

 

Szokás vagy függés?

A rohanó és stresszes hétköznapok következtében állandó szokásaink segítenek rendszert és biztonságot teremteni életünkben, melyek segítségével relaxálhatunk, közösségi életet élhetünk, vagy csupán visszazökkenhetünk a megszokott kerékvágásba egy-egy megterhelő életesemény után, azonban a szokások és a függőség kialakulása között igen vékony határ húzódik.

A különböző szokások során, melyek igen gyakran károsak, az addiktálódás folyamata a legtöbb esetben észrevétlenül megy végbe, így a fogyasztó nincs is tudatában, hogy mennyire meghatározza őt a szenvedélybetegsége, melyek közül a dohányzás a legnagyobb tömegeket érintő probléma.

A dohányzástól való függés környezetünk és saját egészségünk számára is kiemelten káros, továbbá számtalan egyéb kellemetlen mellékhatással jár, ezért érdemes időben felismerni a szenvedélybetegség kialakulását és időben szakértő segítségét kérni a dohányzásról való leszokáshoz.

A dohányzásról való leszokásban nyújtott megbízható és hatékony segítségért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

 

 

 

A dohányzás mellékhatásai: Ínysorvadás és a fogak elvesztése

Manapság az egészségünk megőrzése kiemelten fontos témakör, hiszen a különböző egészségügyi problémák kortól és nemtől függetlenül érintik a lakosságot, melyet tovább súlyosbíthatnak káros szokásaink és függéseink. A dohányzás káros mellékhatásai egyre ismertebbek és az érintettek körében is egyre hatásosabb ellenérvek a függéssel szemben, amely elősegítheti a leszokás folyamatát.

Az ínysorvadás gyakori velejárója a dohányzásnak, hiszen a test oxigén ellátottságának csökkenésével az íny ellenálló képessége is csökken, miközben fájdalmas tünetek kísérhetik a gyulladásos problémát. A dohányzás következtében kialakuló ínysorvadás egyik legveszélyesebb következménye a fogak elvesztése, amely nem csupán esztétikai szempontból, de egészségügyileg is komoly kellemetlenségeket jelenthet. A dohányzásról való leszokás számos betegséget és probléma kialakulását megelőzheti, valamint egyéb előnyökkel is jár.

Gondoskodjon felelősséggel egészsége megóvásáról és válassza a dohányzásról való leszokás lehetőségét! További információkért és szakmai segítségét forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

 

 

A dohányzás lélektana – avagy miért dohányzunk?

A dohányzást sokan egyfajta pótcselekvésként vagy függőségként címkézik, pedig talán tudat alatt húzódik meg az igazi indok.

Mi az élet értelme? Látszólag ennek a kérdésnek semmi köze a dohányzáshoz, de a pszichológiai megközelítése már másról árulkodik. Pszichológiai értelemben úgy változik meg a kérdés, hogy mi mennyire látjuk értelmét az életünknek.

Minden addikció (függőség) vagy szenvedélybetegség általában valami lelki problémával függ össze. Frankl Emil Viktor nevéhez fűződik a logomódszerhez, melynek lényege, hogy ha az ember valamilyen célt talál az életének vagy örömét leli abban, amit tesz, addig az ember jól van, amikor a célok eltűnnek, az ember lelki egyensúlya felborul, és ezt próbálja meg orvosolni.

Végeztek egy kísérletet, melyben azt mérték, hogy a dohányosok, a soha nem is dohányzók és a dohányzásról leszokottak mennyire látják értelmesnek az életüket. A felmérés során kiderült, hogy a dohányosok lényegesen kevésbé látják értelmesnek az életüket, mint nem dohányzó társaik.

A dohányzásról való leszokást első lépésként magunkban kell eldöntenünk és akarnunk. Ha Ön is ezeknek az embereknek a táborát erősíti, akkor keressen fel minket, hogy segíthessünk a dohányzásról való leszokásban! Nézzen körül honlapunkon bővebb információkért, és keressen minket bátran!

antidohany.hu

 

 

 

 

 

Ha a házi praktikák már nem válnak be

A dohányzásról való leszokás az egyik legnagyobb kihívás egy dohányos ember életében, hiszen elszántság, kitartás és akaraterő kell hozzá. Rengetegen szeretnének búcsút mondani szenvedélyüknek, de nincs meg bennük a kellő akaraterő, még akkor sem, ha tisztában vannak vele, milyen egészségkárósító hatásai vannak a dohányzásnak.

Lássuk, milyen egyszerű praktikák vannak, melyek segíthetik a dohányzásról való leszokást!

 • Ne dohányozzunk a lakásban! Sokkal kevesebbszer fogunk rágyújtani, ha ki kell menni a kertbe, folyosóra.
 • Gyakran rágózzunk, hiszen így mindig van valami a szánkban, egy kicsit a dohányzás illúzióját kelti.
 • Fogyasszunk kevesebb alkoholt, hiszen az alkohol mellé jobban kínjuk a cigarettát.
 • Segíthet az elektromos cigaretta használata.
 • Gyógyszertárakban lehet kapni különböző nikotin tapaszokat, ezek is lehetnek hatásosak.

Ezek a praktikák sajnos nem mindenkinek válnak be. Ha Ön is hatásos módszert keres, forduljon bizalommal szakembereinkhez, és segítünk leszokni a dohányzásról!

antidohany.hu

 

 

 

 

Miért szokunk vissza a dohányzásra?

Gyakran előfordul a dohányosokkal, hogy fogadalmat tesznek, többet nem gyújtanak rá. Vége az egészségtelen életmódnak, a felesleges pénzkidobásnak. Elég volt, leszokom a cigiről, hangzik a mondat. Páran komolyan is gondolják, de a legtöbben csak néhány napig, vagy hétig tartják magukat az elhatározásukhoz. Végül, a fogadkozások ellenére mégis újra rágyújtanak. Kérdés, hogy miért?

A nikotinfüggőség megszüntetése nem olyan egyszerű, pedig az utolsó elszívott cigaretta után már három nap múlva teljesen kiürül a szervezetből. Tehát a kémiai hatás nagyon hamar elmúlik, marad a pszichés befolyás, melyet már sokkal nehezebb leküzdeni. Amíg egy kicsit is megingatható az ember az elhatározásában, addig bármikor újra elcsábulhat bizonyos helyzetekben, társaságban, elfoglaltságok közben.

Az akaraterő sem feltétlenül segít a dohányzásról való leszokásban, hiszen ha lemondunk valami megszokott dologról, sokszor felveszünk egy másik rossz szokást, a probléma tehát nem szűnik meg, csak módosul. A hatékonyság kulcsa, hogy a pszichés függőséget kell megszüntetni, mégpedig egy jól megtervezett módszerrel.

Ha a fizikai elvonási tünetek nagyon erősek, az azt jelzi, hogy nem a megfelelő gyógymódot választottuk. Nagyon fontos, hogy bármilyen helyzet, vagy inger ér egy leszokóban lévő dohányost, tilos csak egy szálat is újra elszívni. Az a szál lesz az oka annak, hogy újra a dohányosok táborát erősíthetjük. Akinek egyszer sikerül tartósabb ideig mellőzni a cigarettát, és leküzdeni a hiányérzetet, és mögöttes lelki indíttatást, valószínűbb, hogy eredményes lesz a próbálkozása.

Ebben a törekvésben segítségére lehetünk! Nem gond, ha egyedül nem megy, ezért vagyunk mi! Keresse hatékony antidohány módszerünket!

antidohany.hu

 

 

 

 

Új áttörés a dohányzásról való leszokásban biorezonancia segítségével

Napjainkban egyre több ember küszködik azzal, hogy nehezen teszi le a cigarettát. Ha eldöntötte, hogy szeretne leszokni a dohányzásról, nem szeretne kínlódni a leszokás mellékhatásai miatt, akkor kitűnő választás a biorezonanciás módszer.

A dohányzásról való leszokás során méreganyagok szabadulnak fel szervezetében, így nagyon fontos, hogy naponta 2,5- 3,5 liter folyadékot fogyasszon. A kezelés elkezdésétől már 8 óra múlva a felére csökken a vér nikotin és szén-monoxid szintje.

Ha bármi kérdés felmerül Önben, esetleg tanácsra van szüksége a kezelést illetően, bátran vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, és segítünk Önnek a dohányzásmentes élet megteremtésében!

antidohany.hu

 

 

 

 

Elérhetőségeink megtekintéséhez kattintson ide!

Fontos tudnivalók a biorezonanciás leszoktatásról

Megszabadulna káros szenvedélyétől, de még nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Mi segítünk Önnek ebben, hiszen az egyik leghatásosabb módszer erre a biorezonanciás módszerrel való leszokás!

A biorezonanciás dohányzás leszoktatás során a nikotin és a különböző kémiai reakciók által lerakódott méreganyagok a kiválasztó szerveken áttávoznak a szervezetből. Ehhez ajánlott félóránként egy-egy pohár folyadékot meginni, ezzel lehet segíteni a szervezet méregtelenítő munkáját. Hogy mennyi folyadékot kell elfogyasztani egy nap alatt, az testsúlyfüggő, ezt a mennyiséget mi pontosan kiszámoljuk Önnek. Ha úgy érzi, hogy rá kellene gyújtania, helyette inkább azonnal igyon!

Lelkileg mindenképp jót tesz, és a folyamatot is segíti, ha ezt a kényszert valakinek kibeszéli. Reggel ébredés után először igyon, majd végezzen légző gyakorlatokat, amelyek segítségével megnyugtathatja magát vagy esetleg élénkebb lesz utána.

A biorezonanciás módszer egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül gyorsan ha, már 8 óra múlva felére csökken a vér nikotin és szénmonoxid szintje.

Szokjon le Ön is a dohányzásról már ma! Ha bármilyen kérdése támad a módszerrel kapcsolatban, keresse fel kollégáinkat, akik készségesen segítenek Önnek!

biorezonanciás leszoktatás

 

 

 

 

 

Leszokás elektromos cigarettával?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az e-cigi, ám a dohányzásról való leszokásban nem nyújt olyan mértékű segítséget, mint azt várnánk.

Több nemzetközi kutatóintézet is bizonyítja, hogy kisebb mértékben, de az elektromos cigaretta is káros hatással van a szervezetre, sőt, árulnak olyan termékeket is, melyek nikotin és káros anyag tartalmúak. Az a veszély is fennáll, hogy az elektromos cigaretta akkumulátora felrobban, ám tény, hogy ennek esélye igen csekély.

Az e-cigizők több mint fele sokkal nehezebben tud leszokni a hagyományos cigarettáról. Sokan kényelemből választják ezt a megoldást, de amint lehetőségük van, rágyújtanak a hagyományos cigire, mert jön a kísértés és nem tudnak ellenállni.

Tehát az elektromos cigaretta is függőséget okoz, pedig Önnek az a célja, hogy megszabaduljon szenvedélyétől. Eljárásunkkal valós segítséget nyújtunk a dohányzásról való leszokásban, mágneses rezonancia  segítségével.

Nézzen szét honlapunkon, és keressen minket, ha segítségre van szüksége!

s

 

 

 

 

 

Hogyan táplálkozzon a dohányzásról való leszokást követően?

Letette a cigarettát, de elkezdett hízni, tanácstalan abban, hogyan étkezzen? Egy kis odafigyeléssel visszahozhatja a régi formáját!

Ha már sikerült leszoknia a dohányzásról, szinte már teljes a siker, csak a helyes életmódra kell odafigyelnie.

A dohányzásról való leszokás után a hízás átmeneti állapot. Ilyenkor rengeteg antioxidánsra van szükség, a legajánlottabbak az A, E, C-vitamin. Törekedjen arra, hogy ne kapszula formájában pótolja ezeket a vitaminokat, hanem természetes módon, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztva. A leszokást követően érdemes kisebb adagokat enni, a zsírban gazdag ételeket kerülni. Figyeljen a folyadékbevitelre, igyon sok vizet, gyógynövény teát. A hízás veszélye közvetlenül a cigaretta letétele után jelentkezik, ezért végezzen testmozgást, naponta legalább 30 percet.

Ha leszokik a dohányzásról, újra élvezheti az ízeket, illatokat, meglátja, megérte elhagyni ezt a káros szokást! Ha még nincs túl a dohányzásról való leszokáson, bátran keressen fel elérhetőségeinken, és segítünk Önnek!

antidohany.hu

 

 

 

 

 

A tüdőrák még megelőzhető!

Számos kutatással bebizonyították, hogy a dohányzás a tüdőrák kialakulásának legfőbb oka. Magyarország világelső a férfiak tüdőrák okozta halálozásában. Azonban jó, ha tudjuk, hogy sosem késő leszokni a dohányzásról!

A dohányzásnak nem csak a daganat kialakulásában van szerepe, hanem a tüdőrákos diagnózist követő életminőséget és a túlélési esélyeket is jelentősen befolyásolja. Bizonyítottan tovább élnek azok az emberek ugyanolyan kezelés mellett is, akik a diagnózis után leszoktak a dohányzásról. Ezen kívül náluk jelentősen kisebb az esély az esetleges műtét utáni szövődmények kialakulására, illetve javulás tapasztalható a hörghurutban, valamint a szív- és érrendszeri betegségekben is.

Fontos tudni, hogy dohányzásról való leszokás után tíz évvel a tüdőrák kialakulásának kockázata annyira lecsökken, hogy alig lesz magasabb a nem dohányzóknál is meglévő kockázati szintnél!

A tüdőrák egy borzalmas betegség és ma még sajnos a kevésbé kezelhető daganatok közé tartozik. Ha szeretné megelőzni, mi segítünk Önnek is leszokni a dohányzásról!

antidohany.hu

 

 

 

 

 

 

A dohányzásról való leszokás mellékhatásai

Sokan próbálkoznak a dohányzásról való leszokással, de sokszor csak napokig, hetekig, talán hónapokig jutnak az érintettek. Ezekben az időszakokban is hallhatjuk ezektől az ismerőseinktől, vagy talán mi magunk tapasztaltuk meg, mik a leszokással járó kellemetlen tünetek, melyek megkeserítik a hétköznapokat. Például gyomorpanaszok, torokfájás, köhögés, gyakori éhségérzet vagy sóvárgás cukros ételek vagy italok után, és az érzelmi tényezőket még nem is említettük, mint például a nyugtalanság, alvási nehézségek, düh, lehangoltság, depresszió vagy szorongás.

A nikotin szervezetből való kiürülésének mellékhatásai változatos formákban jelentkezhetnek a leszokási folyamat során. Mi viszont tudjuk a módját, hogyan tudja ezt az időszakot a lehető legrövidebb időre lecsökkenteni!

Próbálja ki biorezonanciás megoldásunkat, és szokjon le egyszerűen a dohányzásról! Miért annyira fontos leszokni a dohányzásról? Elsősorban a saját egészsége érdekében, aztán mások egészsége érdekében, mert a passzív dohányzás is pontosan annyira súlyos következményekkel jár, mint maga a dohányzás.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal, és válassza a könnyebb utat, tegye le a cigarettát véglegesen!

antidohany

 

 

 

 

 

 

Már az első alkalom is változást hoz!

A dohányzás egykor szinte divatnak számított, azonban ma már egyre többen igyekeznek megválni ettől a nem túl kellemes és kifejezetten egészségtelen szokástól. A dohányzásról való leszokás nem megy olyan egyszerűen, hiszen káros szenvedélyről van szó, ami sokaknak évtizedek óta mérgezi az életét.

Szerencsére a modern orvostudomány már számos bizonyítottan hatékony leszokási módszert kínál azoknak, akik úgy döntenek, hogy örökre leteszik a cigarettát. Az egyik ilyen lehetőség a biorezonancia.

Miért ajánlott kipróbálni a biorezonanciás dohányzásról való leszoktató kezelést? Ez a forradalmi módszer a biofizikai orvoslás egyik fantasztikus hajtása, melynek sikere abban áll, hogy már egyetlen kezelés után látványos eredményeket képes produkálni. A mágneses rezgéseket keltő készülék a méreganyagokat tartalmazó pontok kioltásán dolgozik és a függőség mértékének megfelelően már 1-3 kezelés is óriási előrelépést jelenthet a dohányzásról való leszokásban.

Forduljon hozzánk bizalommal, és próbáljon ki egy olyan módszert, ami már rengeteg dohányosnak segített abban, hogy végleg megszabaduljon az egészségét károsító nikotin kísértésétől!

antidohany.hu

 

 

 

 

 

 A test és a lélek mérgezője, a dohány

A dohány egy Amerikában őshonos növény, melyet kezdetben az őslakosok pszichedelikus szerként használtak, majd az európai emberek megjelenésével kereskedelmi cikké avanzsált és rekreációs drogként értékesítették. Nikotin tartalmának köszönhetően a dohányzás kényszeressé válhat, mint minden drog esetében, a dohány rendszeressége is függőséget okoz.

Ugyan a kezdetekben még önmagában megrágott, vagy pipákba töltött finomítatlan dohány sokkal károsabb volt a szervezetre, mint korszerű verziója, a cigaretta, mely az amerikai polgárháború idején jött létre, mégis számtalan betegség kiváltó oka lehet. A dohányzásról való leszokást nehezíti, hogy sokan kényszermegoldásként tekintenek rá, és stressz levezetésére alkalmazzák.

Jó hír a dohányzásról leszokni vágyóknak, hogy napjainkra számtalan megoldás létezik. A módszer során nem csak a testi és lelki kényszereket gyógyítják, de megkeresik a legmélyebben szunnyadó problémákat is, melyek kiválthatják a kényszerérzetet. A különböző nikotin tapaszok és rágók, valamint a méltán népszerű e-cigaretta megoldást jelenthet, ám a legtöbb embernek ezeknél hatékonyabb módszerre van szüksége a dohányzásról való leszokáshoz.

Ne hagyja, hogy a nikotin átvegye Ön felett az uralmat! Kérjen segítséget a leszokáshoz!

dohányzásról leszokni

Share Button